Persoonsverwisseling: onschuldige vader vermoord

Datum
zondag 13 juli 2014
Adres
Conradstraat
Plaats
Amsterdam

De 30-jarige Stefan Regalo Eggermont werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.45 uur in de Conradstraat (Oostelijke Eilanden) doodgeschoten toen hij in zijn auto zat, een blauwe Fiat Punto. 

Hij werkte bij een evenementenbureau en woonde met echtgenote en kind (2) om de hoek. 

Buurtbewoners hoorden tien tot twaalf schoten; enkele minuten later werd aan de Flevoparkweg een brandende Volkswagen Golf aangetroffen. 

Dat laatste deed meteen een liquidatie in het criminele milieu vermoeden, maar Eggermont had geen antecedenten en geen zakelijk of relationele problemen. 

Mogelijk werd hij dus slachtoffer van een persoonsverwisseling. 

Eind september 2014 bleek dat inderdaad het geval: Eggermont reed in eenzelfde auto als Ameur (zich noemende Omar) Lkhorf, de jongere broer van een van de twee slachtoffers van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt (2012), Youssef Lkhorf. 

Ameur woonde bovendien om de hoek.

IN oktober 2014 werd de Antilliaan Eaneas Lomp (26) aanhouden, die ook aanwezig was bij de moord in het Scheepvaarthuis eerder in 2014 op Souhail Laachir, de 26-jarige boekhouder van Beaouf A. 

Bij Lomp thuis werd het wapen gevonden waarmee Eggermont was doodgeschoten. 

De advocaat van Lomp zag dat als een bewijs voor de onschuld voor zijn cliĆ«nt. Het betekende vooral dat hij er niets mee te maken had, want een moordwapen bewaar je immers niet thuis... 

Hij wees er verder op dat een getuige had verklaard dat de schutter licht getint was en dat Lomp zo donker was als je maar kunt zijn. 

Hoe dan ook, Lomp zal niet meer vervolgd worden. Op 7 november 2015 werd hij zelf geliquideerd.

In november 2018 werd Iliass K. aangehouden. Hij zat al in de cel op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Alex Gillis, in 2014. 

Gillis werd vermoedelijk vermoord omdat hij een aanslag op Gwenette Martha had gepleegd.

Ook al geliquideerd, die Martha.

Iliass K. (1987 te Amsterdam) werd in totaal verdacht van betrokkenheid bij drie liquidaties: Gillis, Eggermont en Massod Amin Hosseini. 

De laatste wordt door de politie inmiddels gezien als de man die Eggermont doodschoot (en Lomp als degene die erbij was). Hij zou zijn geliquideerd omdat hij had geblunderd bij de liquidatie van Ameur Lkhorf, een blunder die Stefan Eggermont het leven kostte.

Iliass K. kreeg uiteindelijk - in januari 2022 - levenslang voor zijn aandeel in de moorden op Gillis, Eggermont en Hosseini. 

De rechtbank zag hem als moordmakelaar, als degene die de opdracht had aangenomen en uitgezet.

Ook in hoger beroep kreeg hij levenslang.

Slachtoffers

NaamStefan Eggermont
Geboren1983
Overleden13 jul. 2014
 18,8
KNMI Schiphol – 13-07-2014

Labels

Bijgewerkt: 23-12-2023 13:29

Reacties (0)

Log in om te reageren