Fietsers schieten man dood

Datum
donderdag 7 juni 2012
Adres
Abcouderpad
Plaats
Amsterdam

De 29-jarige Marokkaan Naoufal Oulad Youssef werd met een riotgun neergeschoten door Varo K., een van de twee Antillianen die eerst die dag zijn vriendin hadden beledigd. Het slachtoffer overleed twee dagen later.

Het OM eiste in eerste aanleg 20 jaar tegen K., de rechtbank veroordeelde hem tot 20 jaar. Het hof eiste in maart 2016 20 jaar. Uitspraak ongeveer 23 maart 2016.

Youssef wilde hulp halen toen hij en zijn vriendin werden lastiggevallen, maar die hulp kwam te laat. Het OM was en is van oordeel dat Youssef met voorbedachten rade is neergeschoten, moord in plaats van doodslag dus. Bij beide mannen thuis werden diverse wapens gevonden. Varo werd ook vervolgd voor een steekpartij.

Over de moord op Youssef in hoger beroep: 'Het dossier ademt een sfeer uit van mannen waar men slecht grip op krijgt, ongrijpbaar, zonder dagbesteding, die op straat hangen en daar hun eigen regels hanteren en bezig zijn met drugs en wapens. Zomaar uit het niets mensen bedreigen en neerschieten geeft blijk van geen enkel respect hebben voor het leven van anderen en van het ontbreken van normen en waarden. Wildwestachtige taferelen, zo ziet het OM het. De slachtoffers in deze hebben er niet om gevraagd zo behandeld te worden door verdachten en mochten erop vertrouwen dat tegen hen geen geweld zou worden gebruikt. Deze zaken vragen om een lange celstraf om in zijn algemeenheid en zeker ook in de Bijlmer het signaal af te geven dat iemand neerschieten zwaar worden bestraft. De samenleving moet lang beschermd worden tegen deze verdachten. Ook dient er vergelding plaats te vinden voor het leed dat nabestaanden en slachtoffers is aangedaan.'


Slachtoffers

NaamNaoufal Oulad Youssef
Geboren1983
Overleden7 jun. 2012

Daders/verdachten

Naam???
Geboren2012
Overleden
 16
KNMI Schiphol – 07-06-2012

Labels

Bijgewerkt: 09-03-2016 15:44

Reacties (0)

Log in om te reageren