Omgangsregeling: neus afgesneden

Datum
vrijdag 2 februari 2007
Adres
Jan den Haenstraat
Plaats
Amsterdam

Jozef C. (44) had een dochter met Linda P. (38), maar verdween uit haar leven toen die dochter 2 was. 

Zes jaar later meldde C. zich ineens weer en dus moest er een omgangsregeling worden getroffen. Linda woonde inmiddels in Swifterbant en had een nieuwe partner: Jan S. (40), die de dochter van C. zelfs al had ge-echt.

Die dag reisden Linda en Jan naar Amsterdam, naar de woning van C. Maar tot een gesprek kwam het niet. Jozef C. dreigde met een mes. Jan S. slaagde erin dat mes af te pakken en stak er in paniek mee om zich heen. 

Daarop spoot C. hem pepperspray in het gezicht en sloeg hij S. met een hamer. Maar ook die hamer wist S. af te pakken - en sloeg er in paniek mee om zich heen. 

Althans, volgens S. 

Het Openbaar Ministerie geloofde daar weinig van. Niet alleen was de keel van C. doorgesneden, hij had ook vijfentwintig klappen met die hamer op zijn hoofd gehad. En zijn neus was afgesneden. Geen verwondingen die je verwacht bij zelfverdediging, bij noodweer. Als er al sprake is van noodweer als je je belager zijn wapens hebt afgepakt.

En C. was de keel pas doorgesneden na een achtervolging. Hij was dus op de vlucht.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk waarom C. uit het leven van moeder en dochter was verdwenen. Hij had jaren in een Ierse gevangenis gezeten. Nadat hij was vrijgekomen had hij zich weer bij Linda gemeld - en gedreigd het kind seksueel te misbruiken.

Althans, volgens P.

Ook daar geloofde het OM weinig van; er was in ieder geval geen enkel bewijs voor. 

Tegen zowel Jan S. als Linda P. eiste het OM veertien jaar voor moord. Maar de rechtbank besloot dat Jan S, eerst psychologisch moest worden onderzocht. 

Uitspraak onbekend.

Daders/verdachten

NaamJan S.
Geboren1967
Overleden
 7,4
KNMI Schiphol – 02-02-2007

Labels

Bijgewerkt: 06-12-2018 13:35

Reacties (0)

Log in om te reageren