Rapper Feis doodgeschoten

Datum
dinsdag 1 januari 2019
Adres
Nieuwe Binnenweg
Plaats
Rotterdam

Bij de schietpartij raakten de 32-jarige rapper Faisal Mssyeh (artiestennaam Feis) en zijn broer gewond. Faisal Mssyeh overleed later in het ziekenhuis.

Zijn broer was daar intussen op eigen kracht aangekomen. Hij lag weken in coma.

Volgens de politie ging aan de schietpartij een ruzie in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg vooraf. Daarbij trok iemand al een vuurwapen.

De eigenaresse van de zaak zette daarop een aantal mensen buiten, onder wie de broers Mssyeh. 

Het was inmiddels 5.15 uur.

Buiten kwam het opnieuw tot een confrontatie. Een donker getinte, stevig gebouwde man van 1 meter 70 à 80 met een baardje in een rode sweater trok een vuurwapen en schoot Feis in zijn rug. 

Feis liep die avond op krukken.

De schutter - volgens misdaadjournalist.nl Sivano D., volgens De Telegraaf de Kaapverdiaan Silvano M., die eerder al was genoemd als opdrachtgever van deze dubbele liquidatie in Rotterdam - rende vervolgens met een andere man naar de overkant van de straat en stapte in een grijze Toyota Yaris. Hij als bijrijder, de andere man als bestuurder. Het is de middelste auto op deze foto:

De foto is afkomstig van de camera van een ME-bus die drie kwartier voor de schietpartij toevallig langsreed. Het kenteken is niet te lezen.

Op 19 februari 2019 maakte justitie via Opsporing Verzocht de volledige naam van de verdachte bekend: Silfano Junior M. Ook werd zijn mug shot verspreid, zonder balkje. 

Volgens een misdaadsite was M. vrijwel meteen naar Kaapverdië gevlucht en kon de politie hem daarom niet traceren. 

Maar hij werd in mei 2019 aangehouden. Silfano M. verbleef op de bovenverdieping van een woning in... de Hoofdstraat te Kerkrade.

De aanleiding voor M. om te schieten zou het feit zijn geweest dat iemand hem 'klein' had genoemd.

Volgens de politie had Feis niets met die ruzie te maken. Hij werd dus onschuldig in zijn rug geschoten. En dat, terwijl hij op krukken liep.

Feis debuteerde in 2014 met het album Hard van Buiten. Gebroken van Binnen. Een jaar later zong hij een duet met Mirabelle in het tv-programma Ali B. Op Volle Toeren. Hier zijn rapdossier.

Volgens Giel Beelen is zijn dood een gemis voor de Nederlandse hiphop: 'Zo dat is ff schrikken met Feis...'

Hier de laatste beelden die Feis van het vuurwerk in Rotterdam maakte, kort voor zijn dood.

In mei 2020 werd bekend dat de verdachte in het Pieter Baan Centrum wordt onderzocht. De rechtszaak laat daarmee op zich wachten.

Daders/verdachten

NaamSifano Junior Monteiro
Geboren
Overleden
 7,8
KNMI Rotterdam – 01-01-2019

Bijgewerkt: 14-06-2020 15:05

Reacties (0)

Log in om te reageren