Club Blu, vip, champagne

Datum
zaterdag 7 mei 2022
Adres
Prins Alexanderlaan
Plaats
Rotterdam

De melding kwam rond 5.30 uur binnen. Iemand zou zijn mishandeld in Club Blu.

De ruzie ontstond rond 5.30 uur. 

Het slachtoffer - een 29-jarige man uit Rotterdam - werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar alsnog.

De politie hield een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij wordt voorlopig verdacht van doodslag.

Volgens bekenden in het AD was het slachtoffer een 'lieve en vriendelijke' jongen, die regelmatig met anderen in de club kwam. Gewaardeerde en leuke gasten.

De politie onderzoekt wie begonnen is en of door beide partijen geweld is gebruikt. Want niet zelden had het slachtoffer ook de dader kunnen zijn.

Een anonieme getuige vertelde in de PZC dat de vechtpartij plaatsvond in de vipruimte met privétafels op de tweede ring. 

'In de vip-ruimte komen eigenlijk alleen mensen die elkaar al jaren kennen.'

Tijdens een ruzie zou het slachtoffer een drankfles kapot hebben geslagen op iemands hoofd. Ze wist niet of dat het hoofd van de verdachte of een ander was.

In ieder geval moest het volgens haar een champagnefles zijn geweest. 

'In Blu heb je eigenlijk alleen plastic bekers en plastic drankflessen. Alleen champagne zit in de oorspronkelijke flessen. Dus ik vermoed dat daarmee is geslagen.'

Maar dat verhaal lijkt niet te kloppen. Op beelden was - zo meldde de politie later - te zien dat de verdachte één klap uitdeelde. En dat het slachtoffer met zijn hoofd op een rand viel.

En vooral: dat hij de aanval niet zag aankomen. Als je net iemand op zijn hoofd hebt geslagen met een champagnefles ben je doorgaans op je hoede.

Bijgewerkt: 23-05-2022 11:42

Reacties (0)

Log in om te reageren