Dode in de duinen

Datum
zondag 17 april 2022
Adres
duinen
Plaats
Egmond aan Zee

De politie trof het slachtoffer - de 56-jarige Peter Langenberg uit Alkmaar - op Eerste Paasdag rond 15.30 uur aan en meldde Tweede Paasdag dat ze een misdrijf niet uitsluit.

Langenberg werd naakt gevonden op een mannenontmoetingsplek. Hij was die ochtend met de bus van Connexion naar het gebied gegaan en daar om 10.45 uur uitgestapt. 

Hij droeg een korte broek en had een rugzak bij zich. En oortjes in.

Zoals hier te zien bij Opsporing Verzocht

Al die spullen zijn nu zoek. Ook de zwarte kniebrace die hij altijd droeg. 

Zijn telefoon was ook verdwenen, maar die werd door mensen gevonden die geen idee hadden wat het lot van de eigenaar was - en afgeleverd in een winkel. De politie vraagt ze zich te melden. Deze twee:

Dat wil zeggen: de politie sprak van een mannenontmoetingsplek. Maar de inwoners van Egmond en ook duinwaterleidingbedrijf PWN zeggen van niets te weten.

Getuigen die iets gezien hebben dat van belang kan zijn, wordt gevraagd zich bij haar te melden: 0900-8844. 

Hoe dan ook: een paar dagen later werd een 29-jarige man uit de buurt aangehouden. Hij woonde niet ver van de halte waar Langenberg was uitgestapt.

Zijn witte bestelbus en nog twee wagens werden in beslag genomen.

Een paar dagen later meldde De Telegraaf dat de politie onderzoek deed bij een transport- en grondverzetbedrijf in Egmond aan Zee, een bedrijf dat ook het strand van Egmond schoonhoudt.

Vermoedelijk werd gezocht naar de verdwenen spullen van het slachtoffer.

Bijgewerkt: 11-05-2022 14:17

Reacties (0)

Log in om te reageren