Jongen van 16 doodgeschoten

Datum
zondag 16 januari 2022
Adres
Sinderenstraat
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen kort na 19.00 uur. Het slachtoffer was de 16-jarige Armando Petalo, de zoon van de hoofdbewoner en bijgenaamd Ali.

In de woning waren enkele jongeren bijeen. Onduidelijk is nog of er ruzie is ontstaan of dat de jongens met een vuurwapen speelden en dat dit per ongeluk afging.

De politie nam in ieder geval twee jongens mee naar het bureau. Een van hen droeg zakken om zijn handen, om sporen veilig te stellen.

Een derde jongen was aanvankelijk gevlucht, maar hij meldde zich later op het bureau. En weer later meldde zich nog een jongen.

Alle vier zijn 16 jaar jong.

De vader van Armando had zijn zoon alleen thuisgelaten om naar zijn vriendin in Engeland te gaan. Zijn buurvrouw zou een oogje in het zeil houden.

Toen de vader het nieuws over zijn zoon hoorde, belde hij vanuit Engeland de vader van een van de andere jongens en zei: 'Mijn zoon is dood, Ik zou maar snel gaan kijken of jouw jongen ok√© is.'

Dat deed de man die gebeld werd: zijn zoon was een van de twee die waren opgepakt. Hij had hem twee dagen eerder nog gewaarschuwd: blijf op het rechte pad. 

Blijkt het een ongeluk, dat wordt deze zaak weer van deze site verwijderd.

'Ali' was een nazaat van zigeunerkoning Koos 'Koko' Petalo, hier - in 1981 - met zijn Rolls Royce Silver Shadow:

Bijgewerkt: 02-06-2022 08:07

Reacties (0)

Log in om te reageren