Baby in tuin begraven

Datum
maandag 1 maart 2021
Adres
Krokusstraat
Plaats
's-Heerenberg

Verslaggevers van Omroep Gelderland hadden gezien dat in de achtertuin van een woning in de straat een grote, witte tent van de politie stond. Van de afdeling Forensische Opsporing. 

En schreven er (dus) een bericht. 

Een bericht met als voornaamste mededeling dat in de achtertuin van een woning een grote, witte tent van de politie stond. Van de afdeling Forensische Opsporing. 

Meer was er nog niet te melden.

Daarop belde een man naar de redactie die zei de bewoner (en eigenaar) van het betreffende pand te zijn en dat de politie op zoek was naar een verdwenen 'persoon' - om eraan toe te voegen dat hij in die verdwijningszaak geen verdacht was.

Later maakte de politie bekend dat ze in de achtertuin van de woning het lijk van een baby had gevonden. Ze had eerst in de voortuin gezocht (die toch al open lag) en daarna in de achtertuin.  

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Dus is ook nog niet vastgesteld op het kind door een misdrijf is overleden.

In het huis woonde sinds 2012 een stel, man en vrouw. Het had twee kinderen (van 10 en 5), maar omdat de relatie niet meer heel goed was waren de kinderen uit logeren gestuurd.

De vrouw had een week voor de vondst van de baby de woning om haar moverende redenen verlaten. De man liet weten dat hij haar had weggestuurd.

Hij deed dat niet langer anoniem, zijn naam mocht genoemd worden: Ingo Brugman. 

Bergman herhaalde dat hij onschuldig was en voegde daaraan toe dat hij niet wist of de baby een jongen of een meisje was en ook niet of het een kind van hem was.

Wordt vervolgd.


Bijgewerkt: 04-03-2021 09:15

Reacties (0)

Log in om te reageren