Man op straat doodgestoken

Datum
zaterdag 4 april 2020
Adres
Tellegenstraat
Plaats
Eindhoven

De steekpartij vond plaats om 21.30 uur op de galerij van een appartementencomplex. Reanimatie mocht niet meer baten.

Het slachtoffer was de 31-jarige Joeri Veenstra.

Diezelfde avond om 23.00 uur hield de politie een 28-jarige vrouw in haar woning aan, de ex van Veenstra. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord.

De volgende dag hield de politie een tweede verdachte aan, de 35-jarige Niels H. uit Eindhoven. Hij is de nieuwe vriend van de vrouwelijke verdachte.

Het slachtoffer had die avond twee mensen op bezoek, een neef en een vriend. Op een gegeven moment werd er gebeld. Joeri dacht dat zijn ex voor de deur stond. 

Maar het was Niels - en hij stormde naar boven. Op de galerij voor de woning kwam het vrijwel onmiddellijk tot een (dodelijke) confrontatie.

Vanaf hier lopen de verhalen uiteen. 

Volgens de advocaat van Niels H. stak zijn cliĆ«nt uit noodweer. Joeri Veenstra zou H. met een vuurwapen en een busje pepperspray hebben aangevallen. Daarop stak die Veenstra neer. 'Ik dacht afgeknald te worden en zwaaide met mijn hand. Daar zat een mes in. Dit heb ik nooit gewild.'

Volgens het Openbaar Ministerie hoorden getuigen Niels H. juist roepen: 'Kom dan, kom dan.' En: 'Ik steek je kapot.' Geen teksten die je uitspreekt aan je aangevallen wordt.

Bovendien: Veenstra zou dat wapen volgens H. in zijn rechterhand hebben gehouden. Maar Veenstra kon die hand nauwelijks gebruiken. Hij kon er nog geen pen mee vasthouden.

Aan de andere kant: in de woning werden een vuurwapen en een busje pepperspray gevonden. En die zaten onder het bloed... Mogelijk werden ze door de vrienden van Veenstra na de steekpartij in de woning gelegd.

En op de jas van Niels werden inderdaad sporen van pepperspray gevonden.

Kortom: wordt vervolgd.

Het vuurwapen was overigens nep. Maar dat vraag is of je dat kon zien.

 8,4
KNMI Eindhoven – 04-04-2020

Bijgewerkt: 26-09-2020 12:40

Reacties (0)

Log in om te reageren