Dode in arbeidersmigrantenhuisje

Datum
zondag 23 februari 2020
Adres
Kruinweg
Plaats
Simpelveld

De politie vond het lichaam van de 50-jarige Marek uit Polen om 6.15 uur en hield drie landgenoten van hem aan: twee mannen (van 63 en 58) en een 39-jarige vrouw.

De laatste twee werden weer vrijgelaten, de 63-jarige Janek S. werd verdacht van doodslag subsidiair mishandeling de dood ten gevolge hebbend.

Er waren al vijf flessen wodka en 24 flesjes bier soldaat gemaakt, toen de klappen vielen. En S. bekende tegenover de politie een klap te hebben gegeven. 

Wellicht twee klappen.

Maar dan nog was het vraag of die klappen de dood van Marek hebben veroorzaakt, stelde de advocaat van S. tijdens een pro forma-zitting af. Mogelijk stierf hij aan de gevolgen van een val.

Want Marek was volgens de advocaat al om 10.00 uur 's ochtends met drinken begonnen. Hij stond dus niet meer stabiel op zijn benen en kon een val niet meer zo goed opvangen, wilde hij maar zeggen.

En Marek was vervelend en agressief. Dus het zal dat hij een knal heeft gekregen, misschien zelfs twee, maar dan toch alleen ter correctie en niet om hem te doden.

Los daarvan, sloot de advocaat af: alle aanwezigen waren zo dronken dat hun verklaringen onbetrouwbaar zijn.

De zaak moet inhoudelijk nog behandeld worden.

 9,5
KNMI Maastricht – 23-02-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 09:55

Reacties (0)

Log in om te reageren