Reed 18-jarige man opzettelijk dood?

Datum
zaterdag 10 augustus 2019
Adres
Kayersdijk
Plaats
Apeldoorn

De 26-jarige Mike ter Halle raakte die zaterdag gewond bij een ongeval en overleed in het ziekenhuis. 

Later kreeg de politie het vermoeden dat de 18-jarige automobilist Y.C. het slachtoffer - een voetganger - opzettelijk heeft aangereden. Uit onderzoek was namelijk geblejen dat de twee kort voor de aanrijding bij een tankstation ruzie hadden gehad. 

Zelfs gevochten hadden.

Op beelden is te zien dat de twee partijen in twee auto's wegrijden. En dat even later Ter Halle uitstapte - en werd aangereden, 

Waarom hij uitstapte, is nog niet duidelijk.

De 18-jarige zit nu nog vast op de verdenking poging tot doodslag. Die verdenking bestond toen het slachtoffer nog niet overleden was. Aangenomen mag worden dat de aanklacht zal worden: doodslag.

Tijdens een pro forma-zitting bleek dat de verdachte nog in zijn proeftijd zat toen hij Ter Halle aanreed. Hij was veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin. Hij had haar geschopt en geslagen.

De ruzie die leidde tot de dood van Ter Halle ging over een fout geparkeerde auto. Althans, C. vond dat een auto bij het tankstation in de weg stond, die van Ter Halle (of een van diens vrienden). 

Het vermoeden bestaat dat C. gewoon ruzie zocht.

Daarna reed C. weg en reden Mike c.s. ook weg. Het lijkt erop dat Mike c.s. de verdachte achterna reden en inhaalden en dat Ter Halle toen uitstapte. En dan is de vraag (nog steeds): waarom?

De zaak moet inhoudelijk nog worden behandeld.

 20
KNMI Deelen – 10-08-2019

Bijgewerkt: 19-12-19 12:42

Reacties (0)

Log in om te reageren