Dode in Lombok

Datum
donderdag 30 mei 2019
Adres
Kanaalstraat
Plaats
Utrecht

De schoten vielen kort na 21.15 uur, het slachtoffer overleed ter plaatse. De schutter is gevlucht. Vermoedelijk achterop een scooter.

Omstanders verklaarden dat aan de schietpartij een ruzie voorafging , een ruzie over geld. 

200 euro volgens het Algemeen Dagblad. Er zou twee keer zijn geschoten. 

Een dag eerder zouden twee mannen in straat ruzie hebben gehad, mogelijk dus het slachtoffer en zijn moordenaar - maar dat staat dus nog niet vast.

https://twitter.com/NowayNL heeft de foto's.

Volgens boevennieuws.nl zou het slachtoffer ene Mohamed (44) zijn, die eerder werd veroordeeld voor het opzettelijk mishandelen van een kapper in Utrecht.

Indien juist, dat gaat het om Mohamed D. 

In augustus 2011 kwam deze Mohamed met zijn broer een kapperszaak in de Damstraat binnen en zette kapper Assi een Smith & Wesson tegen diens hoofd - bij wijze van argument in een langer lopend conflict.

Assi duwde in een reflex het vuurwapen weg, waardoor de twee kogels die Mohamed afvuurde, in de benen van de kapper terechtkwamen.

D. kreeg 6 jaar, na een eis van 10 jaar. Zijn broer werd vrijgesproken.

Assi kon zijn werk niet meer doen, zijn klanten bleven weg, hij raakte aan de bedelstaf en moest uiteindelijk de zaak verkopen.

In de week voor de dodelijke schietpartij waren er al twee schietpartijen in de buurt. 

Twee panden waren het doelwit, viswinkel Blub Blub aan de Laan van Nieuw Guinea en restaurant Arabella aan het Moskeeplein. Of er een relatie bestaat tussen de schietpartijen, tussen de schietpartijen en moord dan wel tussen een van de schietpartijen en de moord is nog niet bekend.

 16,8
KNMI De Bilt – 30-05-2019

Bijgewerkt: 01-06-19 11:11

Reacties (0)

Log in om te reageren