Dode bij steekpartij

Datum
zondag 10 maart 2019
Adres
Meersteeg
Plaats
Geldermalsen

De steekpartij vond plaats rond 18.00 uur, mogelijk in een (lichtkleurige bestel)auto. Het slachtoffer is de 36-jarige Jeremy uit Beneden-Leeuwen. 

De toedracht is nog onduidelijk.

De volgende dag werden de 23-jarige man Wail K. uit Tiel en een 47-jarige man uit Meteren aangehouden. De laatste werd weer vrijgelaten, maar blijft verdachte.

Wail K. werd door een arrestatieteam uit zijn woning gehaald. Buurtbewoners was al opgevallen dat hij zijn auto vaak niet bij zijn woning parkeerde, maar een eind verderop - en ook vaak in die auto zat te bellen.

Zijn hechtenis werd eind maart 2019 verlengd.

Jeremy had Ierse ouders, woonde nog bij zijn moeder en had geen relatie - aldus De Gelderlander. Zijn vader was in 2014 overleden en sindsdien ging het minder met hem.

Het is de eerste moord in Geldermalsen deze eeuw.

De laatste vorige eeuw was de roofmoord op de 47-jarige Daan van Kranenburg, een zaak die in 2017 op de (eerste) Cold Case kalender stond.

Op 16 november van 1998 ramden drie mannen de voorpui van diens motorhandel Heli Motors aan de Poppenbouwing. Ze dachten dat er niemand aanwezig was, maar Van Kranenburg zat in een achterkamertje met wat vrienden te drinken. Van Kranenburg pakte een van de overvallers vast, waarop een van de andere overvallers Van Kranenburg doodschoot.

De overvallers wisten te ontsnappen in een zilverkleurige Sabaru Impreza GT Turbo, maar begin 1999 werden drie mannen uit Oss en een man uit Berchem aangehouden, vermeend lid van wat toen nog een 'snelkrakersbende' werd genoemd (en nu een bende ramkrakers heet).

Uiteindelijk had justitie te weinig om ze te kunnen vervolgen.


 6
KNMI Herwijnen – 10-03-2019

Bijgewerkt: 19-05-19 21:41

comments powered by Disqus