Niet de messteek, maar een hartstilstand

Datum
zondag 10 maart 2019
Adres
Meersteeg
Plaats
Geldermalsen

De steekpartij vond plaats rond 18.00 uur, mogelijk in een (lichtkleurige bestel)auto. Het slachtoffer is de 36-jarige Jeremy uit Beneden-Leeuwen. 

De volgende dag werden de 23-jarige man Wail K. uit Tiel en een 47-jarige man uit Meteren aangehouden. De laatste werd weer vrijgelaten, maar blijft verdachte.

Wail K. werd door een arrestatieteam uit zijn woning gehaald. Buurtbewoners was al opgevallen dat hij zijn auto vaak niet bij zijn woning parkeerde, maar een eind verderop - en ook vaak in die auto zat te bellen.

Zijn hechtenis werd eind maart 2019 verlengd.

Jeremy had Ierse ouders, woonde nog bij zijn moeder en had geen relatie - aldus De Gelderlander. Zijn vader overleed in 2014 en sindsdien ging het minder met hem.

Tijdens een pro forma-zitting kwam Wail K. niet opdagen. De reden van zijn absentie bleef onduidelijk.

Gebeurt wel vaker. Maar is dit geval was ook de advocate van de verdachte afwezig...

Duidelijk werd tijdens die pro forma-zitting wel dat K. een afspraak met het slachtoffer had gemaakt, mogelijk om drugs te verhandelen. Op de afgesproken plek kwam hij naar de auto van het slachtoffer toegelopen, opende het portier aan de bijrijderskant en schreeuwde om geld en telefoon.

Daarbij sloeg hij het slachtoffer tegen zijn hoofd en stak hem met een mes in zijn been.

Een ripdeal, dus.

Maar eind november 2019 werd nog meer duidelijk - en wel dat het slachtoffer aan de gevolgen van een hartstilstand was overleden. De messteek die hem was toegebracht had de dood niet veroorzaakt, hooguit versneld.

De zaak wordt op 18 februari 2020 inhoudelijk behandeld, maar mogelijk was het dus geen moord of doodslag.


 6
KNMI Herwijnen – 10-03-2019

Bijgewerkt: 18-12-19 10:22

Reacties (0)

Log in om te reageren