Nieuwe koffermoord?

Datum
vrijdag 11 januari 2019
Adres
Zuider IJdijk
Plaats
Amsterdam

De koffer werd om 11.20 uur door voorbijganger gevonden langs de oever, daar waar boten uit het water getild kunnen worden om op een aanhangwagen te worden afgevoerd. Recht tegenover het KNSM-eiland.

Ze bevatte resten van een stoffelijk overschot en dreef er volgens de politie al op 11 januari 2019, mogelijk zelfs nog eerder. Het is deze koffer, van het merk Samsonite:


De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Het was een vrouw van tussen de 20 en 36 jaar, blank en zonder tatoeages. Dat laatste maakt identificatie niet hopeloos.

Maar haar dna zat niet in de diverse databanken. De politie is nog druk doende het register op vermiste personen door te nemen, maar tot op heden ook hier geen match.

De vrouw droeg een zwarte rok en een zwart topje. De rok is van het merk &Other Stories, maat 38.


Ook de top is doorschijnend en van het merk Expresso, maat S. 

Of er sprake is van meer dan een overtreding van de Wet op de lijkbezorging moet nog blijken: de politie heeft nog geen doodsoorzaak kunnen vaststellen en ook het tijdstip van overlijden is onbekend.

Hier meer details.

De Zuider IJdijk is een rafelrand van de stad, hier is het nodige van de vrachtwagen gevallen. 

Maar wij kennen de Zuider IJdijk vooral als de plek waar in juni 1997 de 39-jarige Ghanees Kwaku Duah tijdens een ripdeal werd doodgeschoten. 

Een getuige van de moord – de Surinamer Boy Smit (23) - werd later die maand in het Flevopark geliquideerd.

Hij wist te veel.

De beroemdste koffermoord in Amsterdam was die op de Japanner Kameda.

 7,4
KNMI Schiphol – 11-01-2019

Bijgewerkt: 30-01-19 08:46

comments powered by Disqus