Slachtoffer: 20 jaar. Verdachte ook. 'Het was een ongeluk'

Datum
dinsdag 27 februari 2018
Adres
Kapitein de Langestraat
Plaats
Almere

Toen agenten de woning betraden, was de 20-jarige Sabri Mansour al niet meer aanspreekbaar. Hij was door zijn hoofd geschoten en overleed later in het ziekenhuis. 

Twee mannen die in de woning aanwezig waren, werden aangehouden. De derde man meldde zich later op het politiebureau en werd ook aangehouden. 

Twee van de drie werden een paar dagen later weer vrijgelaten, de 20-jarige bleef vastzitten. Tot november 2018, toen de rechtbank besloot dat hij het proces in vrijheid mag afwachten. De verdachte claimt namelijk dat hij het slachtoffer per ongeluk doodschoot. 

Het slachtoffer werkte als verhuizer, meldde zijn nicht Meryam. 'Het was een hele lieve jongen, een goedgelovige jongen. Dit is door zijn vrienden gebeurd dus het zijn verkeerde vrienden. Hij had werk als verhuizer, hij sportte, het was gewoon een heel lieve jongen,' vertelde ze tegen omroepflevoland.nl.

Een pro forma-zitting liep geheel uit de hand. Drie familieleden van het slachtoffer vielen de verdachte aan, althans probeerden dat. Ze werden door de parketpolitie verwijderd.

De verdachte en het slachtoffer waren vrienden en het vuurwapen zou dus per ongeluk zijn afgegaan. Het Openbaar Ministerie bracht daar tegenin dat de verdachte niet 112 had gebeld, wel sporen had verwijderd en bovendien het vuurwapen had verstopt.

Inmiddels is uit een 3D-reconstructie gebleken dat het vermoedelijk inderdaad een ongeluk was. De verdachte mag in vrijheid de rechtszaak afwachten. 

Op 11 juli 2019 oordeelde de rechtbank dat het inderdaad een ongeluk was. Het wapen was defect en kon meermalen afgaan zonder de trekker over te halen: vrijspraak.

Daarom wordt deze zaak binnenkort verwijderd.

Adil I. kreeg wel vijf maanden cel voor verboden vuurwapenbezit.

 -4,2 −
KNMI Lelystad – 27-02-2018

Bijgewerkt: 11-07-2019 11:17

Reacties (0)

Log in om te reageren