Slachtoffer: 20 jaar. Verdachte ook. 'Het was een ongeluk'

Datum
dinsdag 27 februari 2018
Adres
Kapitein de Langestraat
Plaats
Almere

Toen agenten de woning betraden, was de 20-jarige Sabri Mansour al niet meer aanspreekbaar. Hij was door zijn hoofd geschoten en overleed later in het ziekenhuis. 

Twee mannen die in de woning aanwezig waren, werden aangehouden. De derde man meldde zich later op het politiebureau en werd ook aangehouden. 

Twee van de drie werden een paar dagen later weer vrijgelaten, de 20-jarige bleef vastzitten. Tot november 2018, toen de rechtbank besloot dat hij het proces in vrijheid mag afwachten. De verdachte claimt namelijk dat hij het slachtoffer per ongeluk doodschoot. 

Het slachtoffer werkte als verhuizer, meldde zijn nicht Meryam. 'Het was een hele lieve jongen, een goedgelovige jongen. Dit is door zijn vrienden gebeurd dus het zijn verkeerde vrienden. Hij had werk als verhuizer, hij sportte, het was gewoon een heel lieve jongen,' vertelde ze tegen omroepflevoland.nl.

Een pro forma-zitting liep geheel uit de hand. Drie familieleden van het slachtoffer vielen de verdachte aan, althans probeerden dat. Ze werden door de parketpolitie verwijderd.

De verdachte en het slachtoffer waren vrienden en het vuurwapen zou dus per ongeluk zijn afgegaan. Het Openbaar Ministerie bracht daar tegenin dat de verdachte niet 112 had gebeld, wel sporen had verwijderd en bovendien het vuurwapen had verstopt.

De zaak wordt zou op 13 februari 2019 inhoudelijk worden behandeld, maar...

 -4,2 −
KNMI Lelystad – 27-02-2018

Bijgewerkt: 16-02-19 21:23

comments powered by Disqus