Sloeg hij of was het een duw, hooguit een stomp?

Datum
zaterdag 8 juli 2017
Adres
Ettenseweg
Plaats
Rijsbergen

Het slachtoffer, de 54-jarige Otto Vriends, raakte zaterdagavond kort voor 22.00 uur zwaargewond bij een ruzie in zijn woning. De 59-jarige partner van de man werd aangehouden: A.L. Later werd ook haar zoon Theo van P. (28) opgepakt. Vermoedelijk was die op bezoek.

Justitie gelooft dat de laatste de fatale klappen heeft uitgedeeld.

Het was wel vaker mis in de nieuwbouwwoning. Er werd stevig gedronken en eerder sneuvelde een televisietoestel. Nu was het een vaas. De buren hoorden het gerinkel en zagen enkele minuten later politie voor de deur staan.

Volgens de buren en bndestem.nl was de man vrachtwagenchauffeur bij een bedrijf in Breda en had zij in het Amphia ziekenhuis gewerkt. Ze zou daar ontslagen zijn of ontslag hebben genomen. Buurtbewoners zeggen dat vooral zij met een alcoholprobleem kampt, maar al vier maanden droogstond.

Mogelijk speelde mee dat een goede vriend van het slachtoffer bij het stel logeerde omdat hij geen thuis en dus geen bed had.

Volgens Theo van P. werd hij die avond door zijn moeder gebeld met de mededeling dat het bij haar in huis weer eens 'oorlog' was. Toen Van P. thuiskwam, zou Vriends hem hebben geslagen. Van P. zou hem toen alleen maar een duw hebben gegeven.

Of een stomp tegen de borst, dat wist hij niet meer helemaal zeker.

De zaak komt in januari 2018 voor.

 19,9
KNMI Gilze-Rijen – 08-07-2017

Labels

fa

Bijgewerkt: 13-12-17 11:34

comments powered by Disqus