Vrouw overleden, verdachte aangehouden

Datum
zondag 11 juni 2017
Adres
Ingeland
Plaats
Maasland

Agenten troffen de 45-jarige vrouw op 11 juni om 1.35 uur zwaargewond in de woning aan, ze overleed een paar dagen later in het ziekenhuis. 

Haar 48-jarige echtgenoot werd ter plaatse aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij zijn vrouw vermoord, volgens de advocaat van de man is zij van de trap gevallen.

Het Algemeen Dagblad weet dat de man een vrouw vaak onder invloed van alcohol verkeerden en dat er 's avonds regelmatig ruzie werd gemaakt. Die avond was hun minderjarige dochter niet aanwezig, want naar een feestje.

Rond 23.30 uur hoorde een buurvrouw een harde klap hoorde en zag daarna haar buurman buiten roken. Pas tegen 01.30 uur sloeg hij alarm. Tegen buren vertelde hij dat hij zijn vrouw niet meer wakker kon krijgen.

Het NFI sloot aanvankelijk een val van de trap niet uit, maar kwam daar op terug toen bleek dat de trap geen uitstekende delen had die bij de verwondingen pasten. 

Een deskundige ingehuurd door de advocaat van de verdachte sloot daarop juist niet uit dat de vrouw van de trap is gevallen. Maurice werd daarop door de rechtbank (voorlopig) vrijgelaten. 

De zaak moet nog voorkomen - als het Openbaar Ministerie een zaak heeft, tenminste. Maar eerst meer onderzoek.

 20,2
KNMI Rotterdam – 11-06-2017

Bijgewerkt: 05-04-18 14:10

comments powered by Disqus