Overvaller met opzet doodgereden?

Datum
donderdag 30 maart 2017
Adres
Randweg
Plaats
Arnhem

Het slachtoffer had een woning aan de Limburgsingel hoek Randweg overvallen waarvan de bewoners net pizza hadden besteld. De pizzakoerier kwam juist met zijn bestelauto aanrijden. Hij schrok toen hij schoten hoorde en zag de twee bewoners - nog voor hij aangebeld - in paniek de straat op renden.

Daarop nam een van de bewoners - vermoedelijk de man - het stuur van de pizzakoerier over en achtervolgde de overvaller. Die vuurde enkele schoten af op zijn achtervolger. Honderd meter verderop werd de schutter door zijn achtervolger tegen een schuurtje doodgereden.

De vraag is nu: met de opzet hem te doden? De politie hield een 32-jarige vrouw en de 34-jarige man aan, de bewoners van de overvallen woning. Ze hebben twee kleine kinderen.

Het slachtoffer is een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie onderzoekt of er meer overvallers waren.

Het doel van de overvaller was wellicht een horloge van het merk Rolex, dat volgens De Gelderlander door de bewoners van de Limburgsingel voor 29.999 euro op Marktplaats was aangeboden.

De heer des huizes is volgens de krant filiaalhouder van een Primera aan de Oostburgwal in Arnhem en heeft verschillende BV's op zijn naam staan, onder meer een managementadviesbedrijf. De man handelde ook in tweedehands auto's.

Zijn vrouw werd al snel weer vrijgelaten, hijzelf mocht na enkele dagen ook weer naar huis. Maar verdachte blijft hij.


 16
KNMI Deelen – 30-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 12-02-18 10:27

comments powered by Disqus