Overvaller met opzet doodgereden?

Datum
donderdag 30 maart 2017
Adres
Randweg
Plaats
Arnhem

De bewoners van een woning aan de Limburgsingel hoek Randweg hadden net pizza besteld en de pizzakoerier wilde aanbellen toen hij drie personen de woning zag verlaten. 

Een man liep hard weg, en de man en vrouw die erachteraan kwamen leken in paniek. Later bleek dat de eerste man hen had overvallen.

De overvaller rende weg en de pizzakoerier keek verbouwereerd toe hoe de man van het overvallen stel plaats nam achter het stuur van zijn bestelauto, waarvan de motor nog draaide, en de overvaller achtervolgde. 

De overvaller vuurde daarop enkele schoten af op zijn achtervolger. Honderd meter verderop wist de overvallen man de schutter evenwel te achterhalen en reed hem aan.

Dat wil zeggen: hij reed hem dood tegen een schuurtje.

Voor het Openbaar Ministerie was nu de vraag: reed de overvallen man de overvaller met de opzet aan? En nam hij daarbij bewust het risico dat de overvaller zou komen te overlijden.

Het duurde 2,5 jaar - tot in oktober 2019 - voordat het OM daar antwoord op had, althans gaf: ja. En dus gaat het OM de bestuurder van de bestelauto vervolgen. 

Voor doodslag.

Het slachtoffer was een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Zijn doel was wellicht een horloge van het merk Rolex, dat volgens De Gelderlander door de bewoners van de Limburgsingel voor 29.999 euro op Marktplaats te koop was aangeboden.

Wanneer de rechtszaak zal plaatsvinden, is nog niet bekend.


 16
KNMI Deelen – 30-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 17-10-2019 15:37

Reacties (0)

Log in om te reageren