Lasser met veel geld op zak doodgeslagen

Datum
vrijdag 13 januari 2017
Adres
Romeinstraat
Plaats
Tilburg

Lou Herst (44) werd op 13 januari gevonden en twee dagen later meldde de politie op Twitter dat zijn dood nog met raadsels omgeven was. Dat kwam haar op een boze reactie te staan. Iemand tweette dat bij de familie van Herst allang bekend was dat het een misdrijf betrof.

Pas op 24 maart - ruim twee maanden later, dus - meldde de politie dat Herst inderdaad door een misdrijf om het leven was. Kennelijk vond ze het aanvankelijke zwijgen in het belang van het onderzoek, want op bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat Herst door twee mannen in elkaar werd geslagen.

Inmiddels hebben twee mannen bekend.

De gestudeerde lasser Lou Herst was die dag eerder dan gedacht klaar met zijn werk en al om 14.30 uur naar het etablissement gegaan waar hij elke vrijdagavond placht te komen. Na acht uur drinken en praten verliet hij de zaak even, mogelijk naar aanleiding van een telefoontje dat hij had gekregen.

Hij sloeg links af de Prof. Romeinstraat in en werd tegemoet gereden door twee mannen in een auto. Die reden hem voorbij, maar remden, reden achteruit, stapten uit en sloegen onmiddellijk op hem in.

Herst werd nog gereanimeerd, maar zonder het beoogde resultaat. Hij had nog een groot geldbedrag bij zich, enkele duizenden euro's. Roof was kennelijk dus niet het motief.

Opsporing Verzocht besteedde op 28 maart 2017 aandacht aan de zaak en zette de beelden online. In juli 2017 kon de politie melden dat de twee mannen waren aangehouden, 28 en 29 jaar oud. 

De twee die bekend hebben.

Het motief: Herst zou zich onbetamelijk hebben gedragen tegenover een vriendin.

Later werden ook twee vrouwen aangehouden, op verdenking getuigen te hebben willen beïnvloeden.

Overigens stierf Herst aan een hersenbloeding. Volgens de advocaten van de verdachten had hij een erfelijke bloedvatafwijking, waardoor makkelijk een hersenbloeding kon ontstaan. De verdachten hadden Herst alleen maar non-verbaal willen waarschuwen, lieten ze de rechtbank weten.

Het is duidelijk: de advocaten sturen aan op mishandeling in plaats van doodslag. En het liefst zonder: de dood ten gevolge hebbend.

In maart 2018 liet de rechtbank de twee verdachten vrij, omdat er nog onderzoek gedaan moest worden en niet duidelijk was wanneer de zaak zou voorkomen.


 2,4
KNMI Gilze-Rijen – 13-01-2017

Labels

Bijgewerkt: 14-03-18 15:00

comments powered by Disqus