Jdesse Boerenveen ontvoerd, mishandeld en vermoord

Datum
donderdag 22 december 2016
Adres
Gooimeer
Plaats
Almere

De 40-jarige Djesse (of Jdesse) Boerenveen verdween op 1 december 2016 en dook drie weken later weer op: uit de haven van Almere. In die stad was hij ook voor het laatst levend gezien.

Volgens crimesite.nl werd de Surinamer zonder vaste woon- en verblijfplaats ontvoerd, mishandeld en vermoord vanwege schulden. Wanneer hij precies werd vermoord, is nog niet duidelijk.

Boerenveen was een veroordeelde crimineel. Zo zou hij onder meer in drugs hebben gehandeld. 

Maar de aanleiding voor de moord lag volgens crimesite in schulden die hij had en maar niet inloste. De site plaatste een video waarop te zien is hoe Boerenveen ergens - Het Parool weet te melden: een garage in Wormerveer - wordt mishandeld door een lichte en een donkere man. 

Er was tenminste nog iemand aanwezig: degene die de mishandeling opnam met zijn/haar telefoon.

Te horen is hoe de vrouw tegen hem schreeuwt: 'Waar is mijn geld, vieze oplichter? Jij gaat nergens. Jij wordt opgesloten in een kerker bij een paar Marokkanen in huis.'

Boerenveen belt vervolgens met ene Osje, die ook nog geld van hem krijgt. Volgens Het Parool werd Boerenveen daarna opgehaald door 'een groep zware criminelen' en naar elders zijn gebracht.

Al voordat het lichaam van Boerenveen werd gevonden, hield de politie vier verdachten aan. Onder hen een vrouw (38) en man (48) uit Amsterdam. Mogelijk zijn dit de man en vrouw op de video. Maar of zij Boerenveen ook hebben gedood, valt te bezien. 

Zijn doodsoorzaak moet overigens nog worden vastgesteld. Mogelijk werd Boerenveen helemaal niet vermoord.

De politie linkt ook de beschieting van een man op 12 december op IJburg in Amsterdam aan deze zaak. Het slachtoffer - hij raakte gewond - zou als laatste in gezelschap van Boerenveen zijn gezien.


Slachtoffers

NaamDjesse Boereveen
Geboren
Overleden
 5,7
KNMI Lelystad – 22-12-2016

Labels

Bijgewerkt: 22-07-18 13:34

comments powered by Disqus