Willem Evers door hangjongeren doodgeslagen?

Datum
donderdag 3 augustus 2017
Adres
Salviastraat
Plaats
Valkenburg

De 65-jarige vrachtwagenchauffeur Willem Evers werd buiten door vier of vijf man in elkaar geslagen. Een van hen hield hem vast, de anderen sloegen op hem in.

Zes dagen later werden drie tieners aangehouden, twee jongens uit Valkenburg van 15 en 17 en een jongen uit Schimmert van 17. Na enkele dagen werden ze weer vrijgelaten, maar ze blijven wel verdachte.

Volgens buurtbewoners zijn de daders hangjongeren die de buurt al langer terroriseren. Die avond was het weer raak, maar anders. Veel geschreeuw en gekrijs. Volgens 1limburg.nl sloegen honden aan en renden mensen de straat op om te kijken wat er gebeurde.

Getuigen meldden dat Evers en zijn vrouw kort tevoren de straat opgelopen waren, hij met een stok in zijn handen. Daarop sprongen enkele hangjongeren hem in nek. Ze bleven maar slaan en schoppen. Reanimatie door hulpverleners mocht niet meer baten.

Buurtbewoners omschreven Evers als ‘een harde werker, maar bepaald niet de gemakkelijkste’. Overigens is de doodsoorzaak nog niet vastgesteld; Evers was volgens buurtbewoners hartpatiënt, maar volgens zijn zoon Jordy kerngezond.

De groep overlastgevende jongeren in de wijk bestaat uit zo'n vijftien personen. Ze maken lawaai en richten vernielingen aan. Als je er wat van zegt richten ze nog meer vernielingen aan. De postbode wil er komende winter - als het donker is - niet meer bezorgen.

 20,4
KNMI Maastricht – 03-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 13-08-17 22:51

comments powered by Disqus

Advertentie