Dode Sittard: Abderahim Maihouane (26)

Datum
zaterdag 15 april 2017
Adres
Tudderenderweg
Plaats
Sittard

Abderahim Maihouane werd rond 1.00 uur beschoten in loungebar Tropicana en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij rond 3.00 uur overleed. En al die tijd wist de politie van niets.

De 26-jarige Maihouane had kort voor 1.00 uur buiten Tropicana ergens in Sittard al onenigheid gehad met anderen, onder wie de inzittenden van een zwarte Golf met Duits kenteken beginnend met de letters HS (van Heinsberg).

Maihouane ging daarop naar Tropicana, waar hij werd beschoten. Het personeel belde niet de politie, maar iemand wel de broer van Maihouane: Kamal. Die reed in zijn auto naar Tropicana en bracht zijn broer 'Abdi' vervolgens naar het ziekenhuis.

Kennelijk vond het personeel het dus ook niet nodig ziekenwagen te bestellen.

Broer Kamal zei een dag later in De Limburger dat het misschien toch verstandiger was geweest als iemand 112 had gebeld; dan had zijn broer mogelijk nog geleefd.

Het is te hopen dat niemand daar in Tropicana al met een emmertje sop in de weer is geweest voordat de politie arriveerde.

Update. Misdaadjournalist Bjorn Thimister meldt dat een drugsdeal op het toilet Maihouane fataal is geworden. Het geschil zou gaan om een bedrag van 1000 euro. Nadat hij was neergeschoten, sleepte de uitbaatster het slachtoffer naar buiten en dumpte hem op de stoep. Dat is nog iets erger dan een emmertje sop.

Een dag later werd het bericht van Thimister overigens door broer Kamal ontkent, althans het gedeelte over de drugsdeal. Ook zou er geen sprake van zijn dat er eerder die avond/nacht buiten Tropica al ruzie was.

Kamal: 'Alles is binnen gebeurd. Ik denk op de wc. En de ruzie ging zeker niet over een drugsdeal van 1000 euro, zoals websites en sociale media melden.'

Of hij bedoelt dat er geen drugsdeal heeft plaatsgevonden of geen drugsdeal ter waarde van 1000 euro, is onduidelijk. Volgens Kamal is de identiteit van de moordenaar bekend bij de uitbaatster en de omstanders - en dus ook bij de politie.

Op de foto staat Abdi rechts, Kamal links.

 7,9
KNMI Maastricht – 15-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 12-05-17 22:31

comments powered by Disqus

Advertentie