Draaideurcrimineel schiet draaideurcrimineel dood

Datum
vrijdag 13 januari 2017
Adres
Talingstraat
Plaats
Foxhol

De schoten vielen 's avonds, het 28-jarige slachtoffer werd gereanimeerd maar overleed in de ziekenhuis.

Dennis Bruns - hij zou later in de maand waarin hij werd vermoord 29 zijn geworden - was een kleine crimineel sinds hij uit het leger werd ontslagen. Een drankzuchtige inbreker met een drugsprobleem, omschrijft het Dagblad van het Noorden hem. Dief, kluisjeskraker, ripper - in steeds wisselende hoedanigheden stond hij voor de rechter.

Tien verdachten werden na een achtervolging aangehouden in Zuidlaren, waarnaartoe ze in verschillende auto's waren gevlucht. Ze zijn tussen de 23 en 42 jaar oud en komen uit Groningen en Drenthe. Later werd nog een elfde verdachte aangehouden. Inmiddels is duidelijk wie de dodelijke schoten heeft gelost: Derk B. (33) uit Hoogezand, geboren te Slochteren.

'Moi' zei hij tegen zijn rechters tijdens een pro forma.

Derk leek sterk op Dennis: draaideurcrimineel. In zijn vluchtauto vond de politie drugs, verschillende telefoons en hij had een grote hoeveelheid bankbiljetten op zak. Een dealer, dus.

Vaststaat inmiddels dat Derk e.a. Bruns een halve kilo cocaïne wilden verkopen. Maar Bruns e.a. probeerden hen te belazeren: zij wilden met nepgeld betalen.

Daarop ontstond ruzie. Derk B. zegt dat het noodweer was, maar Bruns werd met drie, vier kogels in zijn rug getroffen - en dat past nou niet direct bij noodweer. De rechtszaak moet nog plaatsvinden.


 2,7
KNMI Eelde – 13-01-2017

Bijgewerkt: 12-07-17 09:55

comments powered by Disqus

Advertentie