Dode bij schietpartij in Foxhol, Groningen

Datum
vrijdag 13 januari 2017
Adres
Talingstraat
Plaats
Foxhol

De schoten vielen 's avonds, het 28-jarige slachtoffer werd gereanimeerd maar overleed in de ziekenhuis.

Dennis Bruns - hij zou later in de maand waarin hij werd vermoord 29 zijn geworden - was een kleine crimineel sinds hij uit het leger werd ontslagen. Een drankzuchtige inbreker met een drugsprobleem, omschrijft het Dagblad van het Noorden hem. Dief, kluisjeskraker, ripper - in steeds wisselende hoedanigheden stond hij voor de rechter.

Tien verdachten werden na een achtervolging aangehouden in Zuidlaren, waarnaartoe ze in verschillende auto's waren gevlucht. Ze zijn tussen de 23 en 42 jaar oud en komen uit Groningen en Drenthe. Later werd nog een elfde verdachte aangehouden. Inmiddels zijn zeven van hen weer vrijgelaten; ze zijn geen verdachten meer. De vier de nog vastzitten zijn een 23-jarige man uit Veendam, een 26-jarige uit Stadskanaal en twee 33-jarige uit Hoogezand.

Foxhol is een dorp in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en vrijwel met die plaats vergroeid. Een 'gezellig, landelijk gelegen' wordt het op funda.nl genoemd. De buren op 7 hebben hun woning net verkocht. Het moordpand bevindt zich achter de rode deur helemaal rechts.

De vraag is of de koper van nummer 7 wist dat het pand van de buren een drugspand was en in 2016 al eens drie maanden was gesloten, op last van de burgemeester.

Drugs lijken dan ook de aanleiding tot de schietpartij, meldt het Dagblad van het Noorden. Bruns zou een drugsschuld hebben. Een kleine drugsschuld.

Tijdens eens pro-formazitting bleek dat te kloppen: ene J.B. en een medeverdachte wilde een halve kilo cocaïne van Bruns rippen. Ze lieten Bruns in de waan die te willen kopen, maar hadden onderling vooraf afgesproken niet te zullen betalen. B. zegt dat het noodweer was, maar Bruns werd in zijn rug getroffen - en dat past nou niet direct bij noodweer.


 2,7
KNMI Eelde – 13-01-2017

Bijgewerkt: 20-04-17 13:40

comments powered by Disqus

Advertentie