Rotterdam: Mohammed Ghoumati doodgeschoten

Datum
woensdag 13 juli 2016
Adres
Crooswijkseweg
Plaats
Rotterdam

De schoten vielen in een woning in de wijk Crooswijk, Mohammed Ghoumati (35) stierf op het balkon.

Wat precies de aanleiding tot de schietpartij was, is (nog) onbekend. De politie kreeg de melding dat er in de woning werd ingebroken. Twee mannen (43 en 42 jaar oud) - ook Marokkanen - die zich in de woning bevonden, zijn aangehouden. Later werd nog een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, eveneens Marokkaan.

Zij zijn allen inmiddels weer vrijgelaten. Op basis van hun verklaringen en camerabeelden zocht de politie vervolgens naar vier mannen die de woning zouden hebben overvallen.

Eerst werden een 24-jarige man uit Amsterdam en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en in november 2016 in Dordrecht nog eens twee van 23 en 19, ook uit Amsterdam.

Mogelijk heeft de schutter een vuurwapen met geluiddemper gebruikt. Of Mohammed Ghoumati het beoogde slachtoffer was of dat er in paniek is geschoten, is niet duidelijk. Volgens een buurman huurde Ghoumati de woning onder.

Een andere buurtbewoner beweerde dat hij voorafgaand aan de overval al een paar keer de politie had gebeld omdat er iets 'niet in de haak' was. Maar ze kwam niet.

Het is de tweede moord in Rotterdam in een paar dagen. En ook niet de laatste deze dag.


Slachtoffers

NaamMohammed Ghoumati
Geboren
Overleden13 jul. 2016
 15,5
KNMI Rotterdam – 13-07-2016

Labels

Bijgewerkt: 09-11-16 08:41

comments powered by Disqus

Advertentie