Neergestoken krantenbezorgster overleden

Datum
vrijdag 13 mei 2016
Adres
Pasteursingel
Plaats
Rotterdam

De 51-jarige Anita van Dijk werd kort na 5.00 uur zwaargewond aangetroffen; ze was gestoken in haar nek, achter haar oor en in haar rug. De politie heeft nog geen spoor van de dader. Het zou gaan om een lichtgetinte man van 20 tot 30 jaar in een donker trainingspak. Inmiddels is een 29-jarige man aangehouden: Biko M.

Aanvankelijk leek het geen beroving, want de telefoon van het slachtoffer was niet gestolen. Maar, zo meldde Opsporing Verzocht op 24 mei: een paar minuten voor het slachtoffer werd gevonden werd een buurtbewoner op de Pasteursingel ter hoogte van de t-splitsing met de Schiedamseweg-Beneden vastgegrepen door een man die hem mogelijk probeerde te beroven. De buurtbewoner verweerde zich, waarop de man er vandoor ging. Het is niet zeker dat Anita van Dijk door dezelfde man werd aangevallen, maar de politie ziet dit scenario wel als het meest concrete. 'Hij is vermoedelijk een getinte man van ergens in de 20, hoogstens 30 jaar oud, zijn gezicht leek behaard, hij heeft mogelijk een snorretje. Waarschijnlijk was hij gekleed in een trainingspak en hij had zijn capuchon op.'

Opsporing Verzocht meldde verder dat op zaterdag 21 mei om 18.00 uur (dus de dag na het overlijden van Anita van Dijk) vlakbij de plaats delict iemand heeft rondgefietst die onduidelijk mompelde. 'Hij was lichtgetint, slank, tussen de 20 en 30 jaar, en tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Hij had kort haar, was ongeschoren en had een snor of snorretje. Hij droeg een blauw trainingsjack met witte strepen op de mouwen met mogelijk een logo van een voetbalclub op de voorkant, en een zwarte trainingsbroek met witte strepen, met elastiek onder aan de pijpen.' Hij reed op een opoefiets.

En diezelfde zaterdag zagen en hoorden buurtbewoners rond 22.20 uur bij het monumentje dat voor het slachtoffer is opgericht een man hard schreeuwen en daarna weglopen. 'Hij was lichtgetint en had een honkbalpetje op.'

De verdachte heeft nog geen bekentenis afgelegd. Op 28 september 2016 stond hij voor het eerst terecht, zij het in een pro forma-zaak (niet-inhoudelijk).


Slachtoffers

NaamAnita van Dijk
Geboren
Overleden13 mei 2016

Daders/verdachten

NaamBiko M.
Geboren
Overleden
 15,2
KNMI Rotterdam – 13-05-2016

Labels

Bijgewerkt: 22-10-16 14:33

comments powered by Disqus

Advertentie