Moordenaars Jesse van Wieren psychiatrisch patiënten

Datum
vrijdag 1 januari 2016
Adres
Hoofdstraat
Plaats
Kloosterburen

De politie heeft de 25-jarige Rhowan P. uit het Groningse Kloosterburen en zijn 27-jarige vriendin Desirée G. uit Kruisweg aangehouden nadat ze in de tuin van de man het stoffelijk overschot van Jesse van Wieren uit Leens had gevonden. De 28-jarige Van Wieren was spoorloos verdwenen nadat hij in de nieuwsjaarochtend om 4.00 uur het vlakbij gelegen café Willibrod had verlaten om naar de woning van een vriend in Kloosterburen te lopen, waar hij logeerde. Bewoners van het dorp zochten de volgende dag naar hem, maar tevergeefs. Van Wieren blijk te zijn neergestoken, nadat P. en G. ruzie met hem hadden gekregen.

P. en zijn vriendin stonden bekend - ook bij de politie - om hun drank- en drugsgebruik. Het Dagblad van het Noorden omschrijft ze als de schrik van de buurt: agressief en onberekenbaar. 'Het stel mishandelde in december 2014 enkele dorpelingen die op bezoek waren bij de kerstfair in het dorpshuis. Volgens het bericht dat de politie destijds uitgaf "mondde een gesprek uit in een vechtpartij waarbij mensen letsel opliepen". De twee werden gearresteerd, waarbij de vrouw zich verzette', aldus de krant.

P. was eerder veroordeeld. Volgens rtv Noord kwalificeerde de rechter hem bij een van die gelegenheden als een straatrat. Hij is verslaafd en heeft psychische problemen.

De vriendin van P. woonde tot voor kort in een zogenaamde oefenwoning voor (ex-)psychiatrische, verslaafde en forensische cliënten van de stichting Keroazie uit Pieterburen.Keroazie is een - we citeren hun site - 'zorginstelling, waar men bewust is van de kwaliteit van leven voor mens en dier, die mensen met een beperking (cliënten) begeleidt op de weg naar moed (keroazie) waarheid en harmonie'. P. trok bij haar in. Vlak voor kerst verhuisde hij naar de Hoofdstraat.

Volgens geruchten in het dorp zou de verdachte nieuwjaarsnacht uit café Willibrod zijn gezet omdat hij drugs had gebruikt en agressief was. De kastelein van het café wilde dat tegenover het Dagblad van het Noorden niet bevestigen.


Slachtoffers

NaamJesse van Wieren
Geboren
Overleden

Daders/verdachten

NaamRhowan P.
Geboren
Overleden
 5,4
KNMI Lauwersoog – 01-01-2016

Labels

Bijgewerkt: 21-01-16 14:50

comments powered by Disqus

Advertentie